Over ons
Home » Over ons

EHBO vereniging Leersum

EHBO vereniging Leersum werd op 17 maart 1935 opgericht nadat al in 1928 huisarts Goudriaan Kuyper begon met het geven van lessen in eerste hulp aan inwoners van Leersum. Momenteel telt de vereniging ongeveer 35 leden die samen zorgen voor de EHBO bij evenementen in Leersum en omgeving.

Met de eigen vrijwilligers en vrijwilligers van de andere EHBO verenigingen op de Utrechtse Heuvelrug helpen we bij het mogelijk maken van evenementen. Hoewel we natuurlijk opvallend aanwezig zijn met het herkenbare EHBO-uniform en een ingerichte EHBO post zijn we toch erg blij als er weinig mensen van onze hulp gebruik hoeven te maken. Uiteraard zijn we wel uitgerust voor als er iets gebeurt waarbij onze hulp noodzakelijk is. Vanuit de gemeente is het bij grotere evenementen ook een eis dat er EHBO-ers aanwezig zijn, Als Leersumse EHBO vereniging kunnen we veel evenementen dankzij onze aanwezigheid mogelijk maken.

We merken - net als andere EHBO verenigingen dat het ledenaantal terugloopt. Daardoor moeten we helaas ook af en toe een aanvraag doorsturen naar andere verenigingen in de hoop dat zij wel vrijwilligers hebben die op de gevraagde datum kunnen. In samenwerking met de andere EHBO verenigingen op de Utrechtse Heuvelrug zijn we daarom begonnen met de website EHBO Heuvelrug.
Samen hopen we eenvoudiger mensen te kunnen opleiden door het aanbieden van één gezamelijke opleiding. Ook werken we samen in de evenementen zodat we zo veel mogelijk evenementen mogelijk kunnen blijven maken. Zonder EHBO vrijwilligers kunnen veel evenementen namelijk helaas niet doorgaan.

Dorpsfeesten
Dorpsfeesten

Iedere dorpskern heeft zijn eigen feesten. Bij veel feesten is de aanwezigheid van een EHBO post verplicht.

Lees meer
Avondvierdaagse
Avondvierdaagse
Bij de avondvierdaagse kunnen de EHBO-ers met een fiets meefietsen op het parcours. Zo zijn ze snel ter plaatse wanneer er iets gebeurt.
Lees meer
Bloemencorso
Bloemencorso
In Leersum vindt jaarlijks het bloemencorso plaats. De grote hoeveelheid bezoekers vraagt om een goede professionele EHBO organisatie.
Lees meer

De eerstvolgende EHBO opleiding:

Om binnen alle verenigingen nieuwe vrijwilligers op te leiden zal binnenkort een gezamenlijke opleiding starten voor de regio Utrechtse Heuvelrug. Zelfs wanneer er zich binnen een dorpskern maar één persoon zich aanmeld kunnen we toch een voldoende grote groep samenvoegen om de opleiding te laten starten.
Uiteraard hopen we dat de vers opgeleide EHBO-ers zich aanmelden bij een van de EHBO-verenigingen om zo te helpen bij evenementen in de eigen omgeving.

Zodra er een nieuwe startdatum is voor een opleiding dan zal deze ook hier op de website bekend worden gemaakt.

Wat mensen zeggen